Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният премиер: Който не харесва детето му да бъде тествано за коронавирус, може да го остави да учи вкъщи

29 октомври 2021, 09:25 часа • 5467 прочитания

Кога децата ще се върнат в училище? Това беше един от многото въпроси, отправени на живо във Фейсбук към служебния премиер Стефан Янев.

Предполагам, че следващите десетина дни може да се случи, но не искам да се ангажирам с конкретна дата, каза Янев, започвайки с обяснение как служебното правителство направило всичко възможно да има присъствено обучение. Но Янев съобщи, че утре, 30 октомври, ще бъдат ясни параметрите на офертите за доставка на безплатни неинвазивни тестове за училище (I и IV клас) и че трябва да бъде уточнена логистиката – кой и кога взема проби, как се унищожават тестове. Който не харесва тази опция и тези тестове, може да остави детето си на обучение онлайн, заяви служебният премиер.

Припомняме, че идеята за връщане на учениците в клас касае на първо място децата от I до IV клас. Обмисля се това да стане с регулярно тестване за коронавирус - два пъти седмично. Какъв е обаче опитът кога да се отварят училища от страната, която засега за най-дълго време затвори училищата си заради пандемията т.е. Бразилия - НАУЧЕТЕ ТУК!

Какво още каза Янев за коронавируса - НАУЧЕТЕ ТУК!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес