Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синдикатите ще настояват пред новия кабинет за увеличението на учителските заплати

13 април 2017, 09:26 часа • 4142 прочитания

След като това, което приказват политиците, е толкова абсурдно, значи няма да стане. Когато внасяш ниски осигуровки, не можеш да очакваш високи пенсии. Не чувам още да се говори за важните неща. Голямото говорене за образованието къде остана? Това попита президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в ефира на БНТ по темата с анонсираното увеличение на пенсиите от страна на ГЕРБ и Патриотите и приоритетите на следващия кабинет.

Пламен Димитров от КНСБ каза, че 800 000 души получават пенсии под 200 лв. Има и други, които получават под 200 лв. но те не са за стаж и възраст. Ако увеличаваме минималната пенсия само, ние смачкваме цялата пирамида на пенсиите и не е ясно кой ще плати тази сметка. Редно е преди да бъде управленската програма да има консултации със синдикатите, стана ясно от думите на синдикалистът.

По-важното е да има визия занапред за привличане на свободни пари. Инвестициите в България са на изключително ниско ниво. Аз искам да чуя и нова енергийна визия на България за следващите 50 г. Не на последно място трябва да видим какви са идеите за синергия между регионите, отбеляза Димитров. "Ние ще си търсим увеличението на заплатите на учителите, което беше заложено. Едно двуцифрено увеличение на заплатите е възможно", подчерта още Пламен Димитров. Началната заплата за един млад учител е около 630 лв., а средната е около 820 лв., но заплатите в София и Димово не са едни и същи, отбеляза още президентът на КНСБ.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес