Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Институция нe отговаря вече месец на въпроси за тестването на децата в училище, твърди депутат от Възраждане

20 декември 2021, 10:18 часа • 10642 прочитания

"На 12.11. входирахме въпроси с подписи от над 100 загрижени родители и граждани на Велико Търново в Регионално управление на образованието във В. Търново относно тестването на децата в училище и качеството и адекватността на учебния процес.

По закон инж. Личева - директор на РУО Велико Търново, трябваше да ни даде писмен отговор в рамките на 14 календарни дни.

Днес датата е 19.12., мина повече от месец, а от отговор няма и следа, посочва депутатът от групата на "Възраждане" Цвета Галунова във Фейсбук.

 

Това е линк от акцията ни на 12.11., когато входирахме въпросите си, а инж. Личева ни обеща публично, че ще ни отговори.

"Утре 20.12. в 11 часа ще отидем до сградата на РУО - Велико Търново, за да проверим каква е причината за забавянето и да попитаме кои са въпросите, които са затруднили администрацията на Регионалното управление на образованието, пише още депутатът.

Вероятно са били много заети с организацията на тестването на учениците, но вече близо два месеца хиляди деца са лишени от правото си на нормално и безусловно образование, а техните родители искат да получат отговори на въпросите си.

Мили граждани, родители и загрижени хора във Велико Търново, заповядайте с нас утре (20.12.) в 11:00 часа пред РУО - Велико Търново (намира се от южната страна на сградата на СУ "Емилиян Станев", за да заявим за пореден път гражданската си позиция и да проявим гражданска активност.

Само не забравяйте личните си карти, защото, съдейки по опита, който имаме с общинска и областна администрация, вероятно ще имаме среща с нашите вече добри познати от МВР Велико Търново.

Една от основните ни каузи е да осветяваме там, където някои предпочитат да остане тъмно. Ние вярваме, че промяната ще се случи, защото маските вече падат", пише още Галунова.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес