Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доставчикът на щадящите тестове: Абсурдно е твърдението, че сме изчезнали

16 ноември 2021, 12:05 часа • 5495 прочитания

Фирма „Булснайт“ ЕООД е изпълнила задълженията си за доставка на щадящи бързи антигенни тестове съгласно клаузите на Договора, сключен с Министерството на здравеопазването. Така от дружеството отговориха на запитване от Actualno.com след сензационното изявление на здравния министър д-р Стойчо Кацаров в началото на миналата седмица, че са подписали договора и са изчезнали.

Фирмата беше избрана за доставчик по покана за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас, публикувана от Министерството на здравеопазването на 26.10.2021 г. по критерии най-ниска цена. През цялото време на изпълнението на договора поддържахме ежедневна комуникация с представители на Министерството на здравеопазването. Към датата на изявлението на министър Кацаров по време на брифинг от 09.11.2021, че „единият доставчик подписа договор, изчезна и не ги достави“, срокът за доставка на тестовете съгласно договора все още не беше изтекъл и тези твърдения са абсурдни и не отговорят на истината“, заявяват от фирмата.

Те уточняват, че не са се възползвали от правото си на отговор чрез медиите по-рано, за да не се въвличат в предизборна полемика. Вместо това се фокусирали върху изпълнение задълженията си по договора.

Със своя дългогодишен опит Булснайт ЕООД разработва и реализира иновативни решения в областта на медицината и информационните технологии“, допълват от дружеството.

Припомняме, че в началото на месец ноември МЗ сключи договори с „Пи Кей Сайънтифик“ ЕООД и „Булснайт“ ЕООД за доставка на общо 400 000 теста, по 200 хиляди с всяка от фирмите.

Сега е вход изпълнение на втората процедура, обявена на 3-ти ноември – за осигуряване на още 1 468 800 теста. 

Вчера, 15-ти ноември, здравното ведомство публикува трета поред покана за доставка на щадящи антигенни тестове – 1 103 800 броя.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес