Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорите на училища пуснаха анкети за съгласие за тестове на гимназистите

02 декември 2021, 18:21 часа • 2566 прочитания

Директорите на училища пуснаха анкети, адресирани към родителите на учениците от прогимназиален и гимназиален курс. В тях се иска съгласие големите ученици да бъдат тестване с бърз щадящ тест. Родителите са помолени да дадат своя отговор до обяд на 3 декември.

Родителите, които са съгласни децата им да бъдат тествани трябва да попълнят и съответната декларация. Тя е в три варианта - за деца до 14 години, за деца над 14 години и за деца със специални образователни потребности (СОП).

Родителите, които желаят децата им да посещават училище трябва да изпратят попълнена декларация до края на седмицата. Без декларация децата няма да бъдат тествани. 

По-рано през деня след съвместно заседание на образователното и здравното министерство бе взето решение учениците се върнат в клас още следващия понеделник, 6 декември.

Учениците от първи до дванадесети клас ще се тестват веднъж седмично докато за учителите и непедагогическия персонал остава двуразовото тестване на седмица. Подробности вижте в ТАЗИ СТАТИЯ

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес