Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири нови специалности в УНСС

23 април 2014, 14:30 часа • 54469 прочитания

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) разкрива четири нови специалности от следващата година. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС и заместник-председател на Съвета на ректорите.

"Непрекъснато проучваме съвременните тенденции в развитието на висшето образование по света, отчитаме потребностите на пазара на труда и отговаряме на новите изисквания. Доказателство за това е и фактът, че от следващата учебна година разкриваме четири нови специалности: „Творчески индустрии и бизнес“, „Индустриален бизнес“, „Мениджмънт на недвижимата собственост“ и „Икономическа социология и психология“, каза проф. Статев.

"Не предвиждаме промяна в размера на семестриалните такси. Въпреки орязаната държавна субсидия и най-ниския коефициент на двете ни основни направления „Икономика“ и „Администрация и управление“, в които учат близо 90 на сто от всички студенти, въз основа на който се определя размерът на издръжката на един студент", каза още проф. Статев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес