Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 1 100 кандидатстуденти се явиха на изпита по химия в СУ

14 юни 2020, 13:45 часа • 2933 прочитания

1089 кандидат-студенти се явиха днес на изпита по химия в Ректората на Софийския университет. Изпитът е писмен и се провежда при спазване на противоепидемичните мерки.

Изпитът започна в 9.00 часа, като кандидат-студенти изтеглиха вариант № 1 на теста в компонент 1 на изпита и темата „Колоиднодисперсни системи. Получаване, строеж и свойства на колоидно-дисперсните системи – кинетични, оптични, електрични. Стабилност на колоидните разтвори“ в компонент 2, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина“, предаде БНР.

Изпитът се състои от два компонента – първият съдържа 20 тестови въпроса и 4 логически задачи върху материала по Неорганична и Органична химия, а вторият е задължителен само за кандидатите по специалност „Медицина“ в СУ. Той представлява развиване на тема от учебния материал за 7,8,9 и 10 клас.

До участие в балообразуването и класирането за специалност „Медицина“ се допускат само кандидат-студенти, които са получили резултат „Да“ на този компонент. Следващите кандидатстудентски изпити в Софийския университет ще се проведат на 20 и 21 юни – съответно по Биология и по Математика.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес