Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BILLA подготвя за училище над 200 деца в неравностойно положение

02 октомври 2015, 16:36 часа • 6160 прочитания

Над 200 ученици от домове за деца в неравностойно положение в София, Баня, Куклен и Малко Търново ще започнат учебната 2015/2016 година с нови раници и ученически пособия, предоставени от BILLA България. Дарението на веригата е на стойност над 4900 лв. и се осъществява в рамките на проекта „Образование за равен старт“ на благотворителната организация „Каритас“ България.

Тази година инициативата се провежда със специалното съдействие на международната фондация “H. Stepic CEE Charity” и обхваща 4 образователни центъра за деца в неравностойно положение в страната. Като партньор на инициативата, BILLA България ще осигури на децата от центровете всички необходими ученически принадлежности за един успешен старт на новата учебна година.

„От появата на BILLA на българския пазар се стараем да се развиваме като социално отговорна компания. Като продължение на тази политика идва и участието ни в инициативата „Образование за равен старт“. Смятаме, че именно образованието ще даде шанс за успешна реализация и по-добър живот на децата от тези домове“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Благотворителният проект цели да подпомогне децата в неравностойно положение и дейността на екипите от специалисти, които се занимават със социализацията им в обществото, наваксването на пропуските в образованието им, изучаването на български език и преодоляването на психически травми чрез различни видове терапии.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес