Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката

30 януари 2024, 15:01 часа • 1267 прочитания

Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на дискусията "Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма. Имиджът на страната ни в националната и международна комуникация".

"Именно за това съдържание, приоритетно работи нашето правителство, когато ние издигнем стандарта на живот на хората, когато ние създадем стабилна и успешна икономика, тогава ще имаме и един успешен бранд", посочи тя.

Все по-голяма конкуренция

Министър Динкова подчерта, че конкуренцията в сектор „Туризъм“ е все по-голяма и в основата на тази конкуренция стоят както иновациите и новите подходи, така и местните общности. "Затова адмирирам изключително много подхода на вицепремиера Габриел, който е базиран на създаването на ангажираност с туризма във всяка една институция. Брандът е съвкупност от цялата икономика“, каза още министър Динкова.

Още: Министър Динкова: България е едно от най-красивите места в Европа (СНИМКИ)

Министърът на туризма подчерта, че колкото повече местни брандове са успешни, толкова повече това ще се отрази положително за България във всеки аспект. "Именно това е и целта на Черноморската програма – да дадем възможност на местните брандове и общности да се представят. Защото един национален бранд не е абсолютно нищо, ако той не представлява синтеза на местните забележителности от културното ни богатство и наследство“, изтъкна Зарица Динкова.

Министърът на туризма се срещна със световноизвестна дизайнерка

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес