Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва модернизация на производствената база на "Ел Би Булгарикум" във Видин

07 октомври 2024, 15:52 часа • 361 прочитания

Започва обещаното модернизиране на производствената база на "Ел Би Булгарикум" във Видин, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

Ще има нов договор на "Ел Би Булгарикум" в Япония

"Развитието и постоянното усъвършенстване на базата е водещ приоритет на ръководството на дружеството и на Министерството на икономиката и индустрията като негов принципал", изтъкна министър Петко Николов в началото на септември, когато заедно с Живко Живков посетиха Видин и разговаряха с работещите в производствената база на "Ел Би Булгарикум" в града.

По-високи заплати

В изпълнение на поетите от служебния министър ангажименти за подобряване на условията на труд и заплащане, за септември служителите на държавното млекопреработвателно предприятие получиха по-високи заплати.

Това е второто увеличение в рамките на последните четири месеца, откакто ръководството, назначено от министър Николов, пое управлението на предприятието. От ведомството припомнят, че заплатите на служителите в производствената база вече бяха увеличени с 10 на сто със задна дата от 1 май т.г. Повторният ръст на възнагражденията е съобразен и с исканията на синдикалните организации в дружеството.

Още: В още една европейска страна минималната заплата ще е над 1000 евро

"Увеличението на възнагражденията в "Ел Би Булгарикум" е следствие и от добрите резултати за производителността на предприятието, както и от данните за увеличение на продажбите и приходите", коментира изпълнителният директор на дружеството Живко Живков.

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес