Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМЗ-Сопот отваря нова галванична линия за алуминиеви детайли

16 август 2016, 15:15 часа • 1644 прочитания

Забранената за приватизиране военнопромишлена компания Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ-Сопот) открива нова галванична линия за междуоперационна обработка на алуминиеви детайли.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще посети завода за официалното откриване на линията този четвъртък, 18 август, съобщават от Министерството на икономиката. Той ще присъства и на демонстрация на работата на два робота за автоматизирана обработка на детайли.

Припомняме, че през май зам.-министърът на икономиката Любен Петров съобщи, че износът на българска отбранителна индустрия се е повишил с над 50% през 2015 г. спрямо 2014. По данни на Министерството на икономиката през 2015 г. сме изнесли продукция за над 640 млн. евро. "България изнася за Близкия Изток, Индия, Северна Африка, в бивши социалистически държави и републики от някогашния Съветски съюз", каза тогава и изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван Гецов. Заводът също така отчете печалба от 72,3 млн. лв. за първото полугодие на 2016 г. на фона на загуба от 1,65 млн. лв. за същите месеци на миналата година.

 

 

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес