Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виваком вече е с нов собственик

31 юли 2020, 18:35 часа • 17354 прочитания

Най-големият български телеком "Виваком" вече официално е част от регионалната медийна група United Group, където мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners. Официално съобщение за завършването на сделката има на сайта на United Group!

Сделката беше одобрена от Европейската комисия още през месец април.

Какъв е точният размер на сделката, не се казва в официалното съобщение, но по неофициална информация е възможно да става въпрос за 1,3 млрд. евро. При всички положения това е най-голямата корпоративна сделка в най-новата българска история.

"За "Виваком" присъединяването към семейството на United Group е голяма възможност да подобри чувствително отличните си пазарни резултати. Това е точното време да направим следващата стъпка и гледаме към издигането на услугите ни на следващото ниво с помощта на колективния опит на United Group", коментира изпълнителният директор на българската компания Атанас Добрев изхода от сделката.

United Group, базиран в Амстердам, е водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа. През последните 18 години United Group разширява присъствието си както чрез естествен растеж, така и чрез придобивания на други компании. Към момента оперира с над 4 400 служители и осигурява услуги на повече от 1 800 000 домакинства.

BC Partners е водеща международна инвестиционна компания с над 22 милиарда евро активи под формата на управление на ценни книжа, частни кредити и недвижима собственост. Основана през 1986 година, компанията е имала ключова роля в развитието на европейския пазар на придобивания в продължение на 3 десетилетия. От самото си създаване BC Partners Private Equity е финализирала 111 инвестиции в компании с обща стойност от над 135 милиарда евро и в момента инвестира в десетия си фонд.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес