Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Велинград остава без реклама?

18 декември 2023, 07:20 часа • 1869 прочитания

Вярно ли е, че Министерството на туризма (МТ) напълно е изключило Велинград от своя "Календар на събитията с туристическа насоченост" през 2024 г., по който финансира маркетингови и рекламни дейности? Такова твърдение се появи в специализирания сайт "Травелнюз".

„В никакъв случай не искаме да омаловажаваме значими събития на други населени места като Фестивал на сливата, празници на тиквата, на черешата, на киселото мляко, но не считаме за нормално Велинград да е тотално изключен от подкрепа и реклама на национално и международно ниво", се казва в писмо на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и Западните Родопи, цитирано от туристическия сайт - сайтът твърди, че е писано до министъра на туризма.

Основната критика на регионалното сдружение е, че изобщо не е ясно по какви критерии министерството решава кои мероприятия влизат в календара. "Травелнюз" настоява и, че в бранша има и недоволство заради ДДС, макар че беше поет ангажимент той да остане на по-ниско ниво за още известно време и то след като свалянето му на 9% беше антиковид мярка, а дори СЗО официално обяви край на активната фаза на пандемията преди доста време.

ОЩЕ: Министърът на туризма потвърди: По-нисък ДДС за туроператорите и за ресторантьорите

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес