Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туристите в Европа се завръщат към all-inclusive пакетите

19 август 2024, 14:08 часа • 1028 прочитания

Туристите през летния сезон в Европа все повече се насочват към пакетни ваканции, тъй като растящите цени на хотелите и полетите съживяват търсенето за all-inclusive оферти, които бяха изпаднали в немилост, засилвайки балансите на някои туристически компании, пише Ройтерс.

Причините

Комбинацията от кризата с разходите за живот и прекъсванията заради стачки и проблеми засилва привлекателността на пакетите с фиксирани цени без неочаквани допълнителни разходи и по-лесно обезщетение, ако нещата се объркат.

След като години наред пътници използваха интернет, за да създадат свои собствени маршрути, анализатори на сектора казват, че тенденцията за закупуване на готови пакети, започнала миналата година, се е ускорила това лято, което е най-натовареното за пътувания от пандемията насам.

Още: Плащаш толкова, колкото използваш: Турция планира промени в пакета all inclusive

"Това е нещо, което бихте решили, че е изчезнало през седемдесетте години“, казва Стюарт Хатчър, главен икономист в компанията за анализ на авиационни данни IBA. "След COVID обаче, повече хора резервират пакетни пътувания“.

Очаква се разходите за пакетни ваканции в Европа – най-популярни сред британците и германците – да достигнат 117 млрд. долара тази година, с 11% повече отпреди година, и да достигнат нов връх от 125,9 млрд. долара през следващата година, според Euromonitor.

Идва ли краят на туристическата услуга All inclusive?

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес