Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свилен Костов: Субсидиите не разрешават проблемите на бизнеса

18 септември 2016, 14:25 часа • 800 прочитания

Субсидиите не разрешават проблемите на бизнеса, преди всичко е нужна реализация на продукцията. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов по време на среща със земеделски производители от Област Плевен.

Той припомни, че кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското“ включва посещението на всички 28 областни града в рамките на един месец.

„Кампанията ще продължи и за напред. Идеята е да виждате логото на кампанията и в търговските вериги, да знаете, че маркираните продукти в това лого наистина са от качествени български суровини. Купувайки такива продукти потребителите всъщност подкрепят вас, подкрепят вашия бизнес и вашето развитие. Каквото и да си говорим субсидиите не разрешават проблемите на бизнеса, субсидиите са инструмент, но преди всичко бизнесът се нуждае от реализация на продукцията. И това е основната идея на нашата инициатива – да стимулираме и подкрепим потреблението на български стоки в рамките на възможностите, които имаме като потребители”, каза още зам.-министър Свилен Костов, съобщи "Фокус".

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес