Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стойнев сочи с пръст: Щонов направи нещо, че да спре "Южен поток"

03 декември 2014, 08:12 часа • 15809 прочитания

Нещо се е случило по време на служебното правителство. Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов е изпратил някакво писмо до Русия, заради което те в момента се отказват от "Южен поток". Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката от кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев. Той добави, че освен всичко Щонов е заплашвал с прокурор бившите членове на проектната компания.

В ефира на bTV Стойнев почти призова останалите политически сили "Нека бъдем приятели" и пожела да се обединим, докато все още има възможност проектът да бъде реализиран. Иначе Турция щяла да получи възможност да контролира газовите доставки на Европа. Странно или не, премиерът Борисов беше пожален, тъй като за няколкото седмици, в които е на власт, нямал възможност да повлияе.

Влязох в конфликт с Орешарски заради "Южен поток", припомни бившият министър. Той припомни как по негово време 300 хил. тона тръби са запълнили пристанищата в Бургас и Варна. Дори в момента два кораба чакали да бъдат разтоварени.

Никой не сеща за Булгртрансгаз. Ние ще получаваме газ от Турция и Гърция, какво ще правим с газопреносната мрежа, ще я режем за скрап ли, коментира още Стойнев.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес