Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според слуховете: Доста звезди имат тлъсти сметки в КТБ

10 ноември 2014, 15:49 часа • 29577 прочитания

Много от популярните лица в България имат влогове в Корпоративна търговска банка (КТБ), които са доста над 100 хил. евро т.е. границата, гарантирана от закона.

Една от най-яростно протестиращите беше певицата Луна, която на няколко пъти говори пред медиите за безхаберието на държавата. Според агенция ПИК тя имала 116 млн. лева в КТБ. Според запознати, хитовата в близкото минало изпълнителка е натрупала солидните авоари покрай любимия си - 70-годишен турски приятел, който се изявявал като мастит бизнесмен в южната ни съседка.

Друг слух говори, че Слави Тринов също има тлъста сметка в КТБ. Тя била за 6 млн. лева. Вежди Рашидов вече си призна, че в банката на Цветан Василев има 2,5 млн. лева. Още през август миналата година Рашидов говореше за КТБ по следния начин „Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“ Остава въпросът защо тогава Рашидов не си премести парите?

С по милион или два в КТБ били Васил Найденов и Лили Иванова. Найденов обаче успял да договори цесия за 60-70% от парите си. Веселин Маринов пък имал 650 хил. лева. Фолкдивите Глория и Преслава са с по 100 хил. лева, казва ПИК. Пари имали още Станка Златева, Тервел Пулев и водещият на сутрешния блок Виктор Николаев, но те са под 100 хил. евро.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес