Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Софтуерът на NEXT BASKET доказва ефективността си в нов тест

08 март 2023, 12:00 часа • 3596 прочитания

През 2023 година алтернативите за изработка на онлайн магазин са толкова много, че роля в избора на потребителите играе по-скоро маркетингът, отколкото фактите.

Ето защо, новата нидерландска платформа за електронна търговия NEXT BASKET залага на изцяло различен подход. Седмици след като пусна първия си демо е-магазин за България и месеци преди официалния си старт в Европа, NEXT BASKET показва на бъдещите си партньори не просто думи, а факти.

През изминалата седмица платформата преминава успешно през тест за издръжливост на трафик и натоварване. В резултат имаме един прост факт - NEXT BASKET може да облсужи 50 000 потребителя и 5 000 чек-аут стъпки едновременно без забавяне във скоростта и без промяна на потребителското изживяване.

Това означава по-голяма видимост,поръчки и печалби за онлайн търговците. Но за да бъде постигнат успехът, платформата трябва да има достатъчен капацитет, за да поеме натоварванията, които идват към нея. В редовете по-долу разказваме чрез какви софтуерни решения може да се гарантира това представяне.

Преди всичко, NEXT BASKET използва микросервисна архитектура, която е изключително ефективна за големи онлайн магазини с голям брой продукти, вариации и езикови версии. Този тип архитектура представлява мрежа от свързани услуги, които работят независимо и могат да бъдат лесно разширени, когато е нужно да се използва повече капацитет. 

В резултат, софтуерът на NEXT BASKET може безпроблемно да поеме пиковете в трафика без да намалява скоростта или да променя функционалностите и да предложи потребителско изживяване без никакви прекъсвания.

Все пак, микросервисната архитектура се нуждае от постоянен мониторинг, за да бъдат открити грешките и бъговете. За целта, NEXT BASKET предлага вграден тест за грешки в кода, който следи работата на софтуера и дава реално временни доклади, за да се избегнат всички евентуални проблеми.

Така нидерландската платформа се оказва една от малкото алтернативи в световен мащаб, подходяща за големи онлайн магазини, тъй като ресурсите ѝ за обем на поддържаната информация са скалируеми и на практика неограничени.

Построеното софтуерно решение се допълва от над 340 функционалности, над 90 интеграции с външни приложения и над 110 допълнителни бизнес услуги. Дали и как това решение е напът да трансформира е-комерс индустрията в Европа - предстои да разберем едва след няколко месеца, когато очакваме официалният старт на платформата. 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес