Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синдикален шеф призова да се откажем напълно от Плана за възстановяване

16 май 2023, 16:02 часа • 3927 прочитания

Ако залогът е да се жертва комплексът "Марица Изток", то е по-добре да се откажем от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Това каза в Стара Загора президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той беше гост на 12-ата отчетно-изборна конференция на местната синдикална организация, съобщава БТА.

Експерт: Въглищните централи ще бъдат принудени да работят сезонно

Манолов смята, че част от средствата в ПВУ са насочени в "неразумни посоки". Според него проектът за изграждане на завод за батерии ще бъде изваден от Плана.

Манолов посочи, че разумно би било с част от тези средства да бъде възстановена Помпено-акумулираща водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира", която е жизненоважен обект за България. 

Още: "Луд умора няма": Разбихме най-уникалната си енергийна мощност ПАВЕЦ Чаира

Президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че най-лошият вариант е нещата да си останат такива, каквито са договорени. Той допълни, че записаното в решението на 48-ото Народно събрание, че България не е в състояние да изпълни ангажиментите, които са договорени в ПВУ, ще доведе до положителен резултат.

Според него нещата, които ще се случват по Плана, имат много сериозни парични измерения, и който и да управлява държавата, ще разчита на тези средства. "Има два избора - единият е да изпълни сегашния вариант на ПВУ, което аз считам, че е невъзможно, а другата възможност е да се направи нещо и планът да се промени", каза още Манолов.

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес