Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на НАП: 23-ма българи с имоти в Дубай са проверени, общо 200 са в списъка

22 март 2023, 08:52 часа • 3277 прочитания

23-ма българи с имоти в Дубай са проверени. Около 200 души имат имоти там по неофициална информация - това заяви изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Борис Михайлов в предаването по БНТ. И уточни, че скоро данъчните ще имат имената на всички наши сънародници с недвижимо имущество в емирството.

В НАП винаги е имало и ще има корупция, но въпросът е да се намали и да се сведе до минимум. Всички сигнали се разглеждат, образуват се преписки и се дават на прокуратурата, каза още Михайлов.

Според него българският данъкоплатец е станал по-лоялен и коректен.

"Към 17 март са събрани 6 млрд. и 400 млн. лв. от приходи. ДДС-то е събрано в рамките на 211 млн. лв . повече от същия период на миналата година. Българският данъкоплатец е станал доста по-лоялен и коректен", допълни Михайлов.

"За 2022 г. приходите на агенция "Митници" бяха рекордни, близо 13 млрд. и 400 млн. лв., което дава над 42% принос в държавния бюджет. За първото тримесичие на 2023 г., приходите са с 500 млн. лв. повече от същия период за миналата година", коментира директорът на агенция "Митници" Павел Геренски.

"Чадъри може да е имало някога, но сега няма. За първи път "Лукойл" внесе корпоративен данък от 2007 г. Ако е имало чадър, то не е по наше време", заяви шефът на НАП.

ОЩЕ: Журналистическо разследване: Майката на Пеевски има вила в Дубай - Новини от Actualno

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес