Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на хотелиерите за ритната от швед камериерка: С клиент не се спори

07 юни 2017, 16:21 часа • 8890 прочитания

Изказване на председателя на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин пред Нова телевизия предизвика истински взрив от реакции. Рагин коментира инцидента с ритнатата от шведски турист камериерка на Слънчев бряг в стил "да не ядосаме шведите".

"Клиентите са със 17 различни вида характера и тези, които работят в сферата на туризма, трябва да се съобразяват със 17 различни вида характери. Неписаният закон, в който ни обучават от малки, е "С клиент не се спори". Второто правило е "Клиентът винаги е прав" и третото правило е "Усмивката винаги е задължителна". Рискова е нашата професия", обясни Рагин, който все пак уточни, че "така не може да се прави".

Експертът по туризма добави, че преди пет години имало инцидент със сбиване и убийство и след това скандинавските туристи, които били "по-горделиви и чувствителни", бойкотирали нашето Черноморие.

Попитан колко са приходите от скандинавски туристи в България, Рагин ги изчисли на 250 млн. евро, като добави, че такива туристи често харчели двойно над пакета си.

Туристът Георг Ралф Сумберг може да бъде осъден на 3 години затвор заради нападението на камериерката.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес