Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на "Бургаски корабостроителници" прие да се срещне със стачкуващите работници

06 януари 2014, 09:24 часа • 14928 прочитания

Изпълнителният директор на "Бургаски корабостроителници" Деян Маринов ще се срещне с четирима-петима представители на протестиращите от края на миналата година 150 работници на предприятието. Те бяха съкратени набързо точно преди коледните и новогодишните празници. На срещата обаче не са допуснати журналисти.

Маринов ще говори с работниците за  неизплатените заплати и обезщетения. Работниците очакват и отговор на въпроса ще бъдат ли назначавани отново хора, информира Нова телевизия.

Според някои информации държавата се готви да наложи максимално допустимата от закона глоба за неправомерно съкратени служители - 10 хил. лева. Това обаче още не е потвърдено официално. Отделно вече има бургаски юристи, които изразяват желание да поемат защитата на съкратените служители.

„Имаше смелостта да го обещае пред областния, кмета и Инспекцията по труда. Заяви, че в края на февруари, началото на март ще започнат назначения”, заяви Веселин Кабов, доскорошен директор по маркетинга на предприятието, който също е съкратен. 

За трети път вчера работниците блокираха едно от възловите кръстовища в града. Въпреки че преди Коледа хората получиха парите си за септември, несигурното им бъдеще продължава да ги тревожи. Част от тях имат да получават по близо 10 заплати.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес