Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: Вече спокойно можем да говорим за зелено бъдеще

25 април 2023, 16:19 часа • 1786 прочитания

Явно сме достигнали до етап, в който можем много по-спокойно да говорим за зелено бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев, който отправи приветствие към участниците в конференцията на високо равнище "Енергия за зелено бъдеще“.

Форумът с международно участие беше открит от министъра на енергетиката Росен Христов.

Председателят на КЕВР каза ще има ли газ и на каква цена

Президентът Румен Радев заяви, че служебното правителство е успяло да реши стратегически задачи за страната. Той посочи, че в началото на август миналата година, е имало липса на доставки на газ и на организирани търгове, без интерконектор и без диверсификация на ядреното гориво. 

"Днес имаме дългосрочни договори за доставка на втечнен газ, завършен интерконектор с Гърция, по който получаваме договорените количества газ от Азербайджан, имаме подписано споразумение за достъп до гръцките терминали", коментира Радев.

"Днес имаме едни от най-ниските цени на газа, на горивата, "Лукойл" започна да плаща данъците си в България, имаме перспектива за диверсификацията на доставките на петрол. Виждаме, че служебното правителство успя да реши стратегически важни за страната ни държави и в момента, което и правителство да дойде може спокойно да гради едно щастливо бъдеще, защото за следващите 15 години базовите проблеми са решени“, каза още президентът.

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес