Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътният бранш иска оставката на Комитова след взаимни обвинения за неявяване за среща

08 октомври 2021, 12:40 часа • 3195 прочитания

Провал на срещата на пътните строители с ресорния министър Виолета Комитова. По нейните думи не са се явили поканените собственици на фирми, а според протестиращите самата тя е провалила срещата и ѝ поискаха оставката.

В крайна сметка протестът на браншовата организация днес се премести пред Министерския съвет.

За да се реши въпросът с неизплатените пари, министърката покани собствениците на фирми на среща, като изрично подчерта, че поканата не важи за упълномощени лица или посредници.

По-късно обаче от МРРБ обявиха: "Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова покани днес на среща всички собственици на фирми, които участват в протеста, организиран от Българска браншова камара "Пътища". Собствениците на фирми не дойдоха и заради това среща не се осъществи".

"Повече от четири месеца МРРБ провежда срещи с представители на Българска браншова камара "Пътища", с представители на фирмите, с профсъюзи и с работници - всичките без особен успех. МРРБ счита, че е дошло време за разговори със собствениците. Зам.-министър Иван Шишков отново повтори, че ръководството на МРРБ очаква поканените собственици на строителни фирми да дойдат на среща в министерството", се казва още в съобщението. Очаква се брифинг за медиите в 14 часа днес.

Представителите на пътния бранш пък, 15 минути след като влязоха на преговори в МРРБ, излязоха при протестиращите и обявиха, че от министерството не искат да има среща. И протестът се премести пред сградата на МС, като председателят на УС на Браншовата камара "Пътища" Стефан Чайков каза, че са поискали среща със служебния премиер Стефан Янев.

В официално съобщение до медиите, от Браншова камара "Пътища" написаха следното (публикуваме без редакторска намеса): "Днес, след като Г-жа Комитова официално, чрез получено писмо в Българска браншова камара "ПЪТИЩА" покани на среща представителите на бранша на 08.10.2021 г. от 10:30 часа, ОТНОВО нямаше ДОСТОЙНСТВОТО и УВАЖЕНИЕТО да застане пред БРАНША. Собствениците на фирмите бяха пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството, както бе уточнено в поканата, но Г-жа Комитова къде беше? Комуникацията с г-жа Комитова за представителите на пътния бранш приключи. Тя неколкократно доказа не способността си да управлява повереното й министерство. ЗАЯВЯВАМЕ ПРЕД ВСИЧКИ, ОСТАВКА НА Г-ЖА КОМИТОВА и КОНКРЕТНИ ДАТИ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЪЛЖИМОТО КЪМ ПЪТНО–СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес