Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на КНСБ смята, че очевидно няма решение как хем да няма голяма зараза, хем икономиката да се спаси изцяло

18 март 2020, 07:50 часа • 2196 прочитания

Въпрос за 1 милион долара – очевидно такова логическо решение няма. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров във връзка с кризата с коронавируса и въпроса как хем да няма голяма зараза с много жертви, хем икономиката да не бъде увредена непоправимо.

По думите му пред Нова телевизия, сега има опити на властта поне да подсигури някакъв доход на всички – чрез новия закон за извънредните мерки. Във Фонда за безработица има около 460 млн. лева, продължи Димитров, но изрази песимизъм, че те биха стигнали за всички при по-дълга криза.

Сметката с мерките за подсигуряване на хората от икономическа гледна точка (60% помощ от държавата за засегнати от кризата бизнеси – специално осигуровки) е до 3 месеца, продължи Димитров. Той изрази опасение, че компаниите не се организират добре в приложението на мерките за защита от коронавирус по време на работния процес. И заяви, е 25-30% от работещите хора вече работят от вкъщи, без да уточнява откъде има тази статистика.

Всички срокове за права на хората, се удължават – никой няма да изгуби такова право, убеден е председателят на КНСБ. Той отказа да коментира какво ще стане, ако цяла България се превърне в Банско. Планинският град вече е под карантина.

Още: "Нови и нови ограничения в Европа заради коронавируса, който се проявява все повече"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес