Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ видя проблем в несправедливото разпределение на парите за заплати (ВИДЕО)

18 юли 2023, 18:02 часа • 1956 прочитания

ПП-ДБ видя проблем в несправедливото разпределение на парите за заплати, стана ясно от думите на депутата формацията Венеция Ангова, която е член на бюджетна комисия. Тя коментира срещата на групата с представители на КТ "Подкрепа" по-рано през деня, която според нея е протекла в спокоен и диалогичен тон.

Тя заяви, че синдикатът е поел ангажимент да изготви анализ на три организации, защото по-големият проблем от увеличението на заплатите, е неправилното разпределение в самите организации. "Ако ресурсът бъде разпределен по-справедлив начин, може би увеличението ще бъде по-малко, което е необходимо. Завършихме срещата с покана от наша страна те да изготвят този анализ, да можем да го прегледаме задълбочено и това да бъде основата за разговора с КТ "Подкрепа" и за бюджет 2024 г.", обясни депутатът от ПП-ДБ. ОЩЕ: ГЕРБ предлага ръст на заплатите за спешните медици и РЗИ (ВИДЕО)

"Предложениятана КТ "Подкрепа" съвпадат до голяма степен с предложенията на КНСБ. Това, което уточнихме на този етап е, че ще проверим допълнително какви са възможностите за реализиране на част от тези предложения, като разбирате, че е трудно да съпоставим журналисти от БНР, полицаи, пожарникари с учители, но ще поискаме информация от Министерство на финансите какво би било възможно в тези ограничителни режими на дефицит, който заварихме на минус 1.2  млрд. от служебния кабинет", каза Ангова. ОЩЕ: Бюджетът мина на първо четене, ДПС също го подкрепиха

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес