Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помагаме на туристически атракции и "Спешна помощ" по ОП "Региони в растеж"

28 януари 2016, 15:17 часа • 2815 прочитания

Проекти за комбинирано финансиране по отношение на туризма ще могат да се подават във Фонд за туристическа инфраструктура, който ще работи на принципа на публично-частното партньорство чрез средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Между 200 млн. лв. и 300 млн. е стойността, с която ще бъдат финансирани проекти като туристическите атракции, възстановките на манастири, крепости и други ще получат средства безвъзмездно. Генериращите приходи обекти ще могат да разчитат на дългосрочно нисколихвено кредитиране, обясни Лиляна Павлова.

Отново със средства от оперативната програма, ще бъде подкрепена и реформата в спешната помощ, част от сектор „Здравеопазване“. Над 160 млн. ще бъдат инвестирани във всички областни градове, както и в над 170 по-малки населени места, информира Павлова. С тях ще бъдат ремонтирани и оборудвани спешни медицински центрове и стационари. Ще бъдат закупени и 400 линейки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес