Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пенсионноосигурителен институт" АД - на челни позиции по доходност и динамика на развитие

08 май 2014, 10:14 часа • 19583 прочитания

Като част от групата финансови институции, свързани със ЗК "Лев Инс" АД, „Пенсионноосигурителен институт“ АД споделя разбирането, че бизнес, свързан с управление на пари, се крепи на отговорност и доверие между компанията, настоящите и бъдещи клиенти, акционерите и служителите.

По данни на КФН от края на март тази година «Пенсионноосигурителен институт» АД («ПОИ»АД) е постигнал доходност и в трите управлявани фонда, която надвишава резултатите на останалите дружества за допълнително пенсионно осигуряване в България. За осигурените лица в универсалния пенсионен фонд «ПОИ» АД е важно да знаят, че за 5-годишен период (2009-2013г.), техният фонд е на челна позиция с доходност от 6.29%. Резултатите от инвестирането на активите и на другите два управлявани фонда - ППФ „ПОИ“ и ДПФ „ПОИ“ за 2-годишен период (31.12.2011г. до 31.12.2013г.) - съответно 7.61% и 8.70% ги нареждат на водеща позиция сред съответните фондове. През последните години темповете на нарастване на броя на осигурените лица и на нетните активи на управляваните от „ПОИ“ АД пенсионни фондове надвишават средните показатели за сектора.

„Пенсионноосигурителен институт” АД е носител на наградата на Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация „проф д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване за „Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2012 г.”

Всички осигурени лица в управляваните от "Пенсионноосигурителен институт" АД три фонда имат възможността да станат асоциирани членове на Клуб „Активна сигурност“, а тези от тях, които имат и сключена поне една доброволна застраховка в ЗК „Лев Инс“ АД могат да станат притежатели на клубна карта - Silver, Gold или Platinum с различен обхват на преференциалните условия.

Кратка визитка на доц. Людмила Векова, председател на директорския борд на "Пенсионноосигурителен институт" АД:

Завършва Висшия икономически институт – специалност Икономика на труда. През 1990г. защитава степен кандидат на икономическите науки.

От 1989г. до 1991г. е асистент в Института за държавно и стопанско управление към МС. През 1991-1992г. е директор на дирекция в Центъра по социално осигуряване и социално подпомагане към МТСГ, а от 1993г. – главен експерт в ГУ „Социално осигуряване”.

В периода 1995 – 2007г. е заемала ръководни длъжности - директор на дирекция и член на УС на ПОК „Доверие” АД, изпълнителен директор и член на УС на ПОК „ДСК Родина” АД, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на ПОК „Съгласие” АД. От 2008г до 2011г. последователно е главен секретар и директор на Дирекция „Секретариат” на Икономическия и социален съвет на Р. България.

Автор на редица научни публикации в областта на социалното осигуряване и социалната защита. Експерт в научни проекти в сферата на социалното осигуряване и управлението на човешките ресурси.

Хонорован преподавател в УНСС и в СУ “Св. Климент Охридски”. Доцент в Пловдивския университет от 2011 г.

От 2012 г. е председател на съвета на директорите в „Пенсионноосигурителен институт ” АД

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес