Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски вече е едноличен собственик на медийната си империя

18 май 2016, 15:57 часа • 1497 прочитания

Депутатът Делян Пеевски поема изцяло контрола над медийната империя, която доскоро управляваше заедно с майка си Ирена Кръстева. На 12 май той е подал две декларации пред парламентарната комисия за конфликт на интереси, от които става ясно, че е придобил дяловете на Кръстева в 4 компании.

Пеевски взима по 50% от от "Био уотър", "Био уотър инвестмънт" и "Балканска медийна компания". За дейността на първите две няма публична информация. "Балканска медийна компания" обаче е собственик на "Нова българска медийна група холдинг" (НБМГХ), която притежава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Меридиан мач" и други печатни издания, както и имоти в цялата страна.

Четвъртата компания, от която Пеевски взима 10%, е "НСН инвестмънт". Чрез нея той участваше в "Булгартабак Холдинг" , фабриката "Юрий Гагарин", придоби контролен дял в "Техномаркет", както и сградата на bTV в "Манастирски ливади" и възнамеряваше да приватизира "Химко" Враца.

Не е ясно дали придобиването на дяловете е извършено чрез покупка или дарение.

Още подробности за последните сделки на Пеевски, който преди време заяви, че няма да развива бизнес в България, прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес