Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново променят закон, за да може да мине някой скандален проект, гневи се Павлова

25 февруари 2014, 12:24 часа • 20091 прочитания

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова нападна настоящия Десислава Терзиева заради законопроекта за отмяна на публично-частното партньорство (ПЧП). Законопроектът е разписан заради изричното настояване на премиера Пламен Орешарски

Според Павлова, това е изобщо първият законопроект на Терзиева и е „скандален”. Причината се криела в мотивите за „икономически най-изгодната оферта”. Павлова твърди, че при този критерий няма абсолютно нищо лошо и посочва, че в самите мотиви на МРРБ се казва, че той изпълнява европейските изисквания.

Факт е, че в мотивите за отмяна на Закона за публично-частно партньорство се посочват всички сфери, в които може да има публично-частно партньорство. Според вносителя обаче точно условието „икономически най-изгодна оферта” не обхваща обстоятелството, че поетите от публичните субекти ангажименти по ПЧП проекти представляват държавен, съответно общински дълг.

Този аргумент на МРРБ е определен от Павлова като намерение да се определя цената и другите критерии по даден проект „на тъмно”.  Явно някой "важен" проект не може да мине и сега цял закон ще отменят, завършва гневно във Facebook депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес