Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От АПИ не искат тол такса под 15 стотинки на километър

21 август 2019, 09:12 часа • 2591 прочитания

Предвиждаме интензивни разговори с превозвачите, за да може цената на тол таксите да бъде оптимизирана. Това заяви отговорният от АПИ за развитието на тол системата проф. Олег Асенов.

Тарифа под 15 стотинка на километър не бива да има, смята Асенов. Очакваните приходи от такси от АПИ са 600 – 750 млн. лева, но това е при цена 18 – 25 стотинки на километър.

Що се отнася до изчисляването на теглото на камионите, Асенов заяви пред bTV, че се ползва 3D скенери, а докато превозното средство се движи, специални сензори на магистралата следят дали е претоварен. "Можем да видим и как е натоварен – дали товарът е повече вляво или вдясно", добави чиновникът. Когато се хване претоварен камион, се намесва т.нар. тол полиция, която спира камиона и съставя акт.

За финал Асенов коментира пожара на моста на АМ "Струма" при Дупница. Прави се пълно заснемане на конструкцията, какви вреди са нанесени. В рамките на 45 дни може да бъде пуснато движението в едната посока, уточни Асенов. Официално становище за проблемния участък ще има в петък, 23 август. Асенов обеща и мерки за превенция, за да няма втори такъв случай.

С какво блесна Асенов като професионалист – припомнете си в този материал!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес