Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опашка пред централата на КТБ в София, банката поиска специален надзор от БНБ

20 юни 2014, 12:58 часа • 48743 прочитания

Пред централата на Корпоративна търговска банка (КТБ) на столичния площад "Гарибалди" има огромна опашка, състояща се от между 100 и 200 души. Това видя репортер на Actualno.com от мястото на събитието.

Опашката се е събрала, тъй като от около 3 часа финансовата институция е спряла напълно работа. Не се дава възможност да се теглят пари, нито да се правят други финансови операции.

Човек от опашката коментира: "В тази скапана държава всички заслужават да взема един пистолет и да ги изтребя".

Междувременно днес в 11:40 минути в Българската народна банка е получено писмено уведомление от ръководството на Корпоративна търговска банка, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции.

На това основание и с решение на Управителния съвет на БНБ Корпоративна търговска банка е поставена под специален надзор. От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори. Това става ясно от информацията на Централната банка.

Пред Actualno.com служителка от БНБ неофициално съобщи, че банката е поискала назначаване на синдици. Според информация на БНТ става дума не за синдици, а за квестори, които ще управляват финансовата институция.

Очавайте подробности по-късно през деня.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес