Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Одитният доклад за КТБ да стане публичен, предлага комисията за борба с корупцията

11 юни 2015, 17:29 часа • 13243 прочитания

Публично оповестяване на одитния доклад за Корпоративна търговска банка. Това предлага със свое решение Комисията за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика, обяви председателят й Валентин Николов, съобщава БГНЕС.

"Ще изпратим доклада за КТБ на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с предложение той да бъде публично оповестен поради големия обществен интерес, както и да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание", заяви Николов след заседанието на комисията. По думите на депутата одитът показва много ясно защо банката е фалирала. В предоставения от главния прокурор Сотир Цацаров документ фигурират над 300 фирми, които са теглили необезпечени кредити. В документа обаче липсват имена на политици и обществени личности.

Николов отказа да посочи някои от фирмите, за да не наруши банковата тайна. Председателят на Комисията за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика поясни само, че депутатите са одобрили единодушно доклада и с това работата на Комисията по казуса КТБ приключва.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес