Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НЕК заведе дело срещу "Енерго про" заради малко над 11 млн. лева

21 март 2014, 16:24 часа • 14917 прочитания

След като през тази седмица НЕК стартира процедура за отнемане на трите електроразпределителни дружества, стана ясно, че Националната електрическа компания е завела гражданско дело заради дълг на „Енерго про” на стойност 11 059 116 лева.

Искът се води във Варненския окръжен съд, а новината беше оповестена от самото електроразпределително дружество. От „Енерго про” определят иска за напълно неоснователен.

Иначе както и ЧЕЗ, от 10:00 до 17:00 часа, „Енерго про Мрежи” ограничи производството на електроенергия от фотоволтаични и вятърни електроцентрали на територията на Североизточна България. Производството се ограничава до 40% от максимално инсталираната мощност на електроцентралите, поради невъзможност да се поддържа баланс между производство и потребление на електрическа енергия в електроенергийната система. Ограничението е по разпореждане на Електроенергийния системен оператор. Не е наложено ограничение единствено на централи, присъединени към подстанции Генерал Тошево, Каварна, Шабла, Албена и Балчик.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес