Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не се очаква да загубим пари по ОП "Транспорт" тази година

03 ноември 2014, 18:05 часа • 12478 прочитания

До края на тази година няма опасност от загуба на средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 година. Това увери служебният министър на транспорта информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Тя припомни, че в началото на мандата й са били индентифицирани 5 високорискови проекта.

В пътния сектор това са лот 1 на магистрала "Марица" и лот 4 на магистрала "Струма". „В жп сектора високорискови са рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас, проектът за модернизация на трасето Септември – Пловдив и довършването на линията по направлението Димитровград – Свиленград”, коментира Ангелкова пред агенция "Фокус".

Към днешна дата след мерките, които служебния кабинет е предприел и засилването на контрола, се вижда конкретен резултат на много от обектите. Министърът даде за пример железопътното трасе Пазарджик – Стамболийски, което е част от проекта Септември – Пловдив.

„След първата проверка на място, положението бе толкова тежко, че обмисляхме прекратяване на договора. Днес, след по–малко от два месеца, от 6% изпълнение, физическият напредък е достигнал около 15%, като почти е наваксан първоначалният строителен график”, заяви Ангелкова. Тя добави, че това показва, че строителят има желание да си свърши работата професионално и да се справи с поетия ангажимент.

„Налице е огромна мобилизация, работи се на 4 участъка едновременно, на 2 смени с удължено работно време, работещи на обекта са 100 човека и около 80 машини”, каза още министър Николина Ангелкова.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес