Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Намеренията за държавни бензиностанции са добри, счита експерт

20 май 2020, 07:53 часа • 1561 прочитания

Не сме виждали този проектозакон, но намеренията като намерения са добри. Няма причина да не подкрепим действията. Това заяви в ефира на bTV Андрей Делчев от ръководството на Българската петролна и газова асоциация по темата с новите държавни бензиностанции.

Който иска да се изправи на пазара, е добре дошъл, стига да спазва пазарните правила, коментира още Делчев в ефира на предаването "Тази сутрин".

По думите му и в момента може да се види цялата гама от цени, което е прекрасно. Според него, ако има още един играч, който се цели в по-ниската пазарна ниша, е добре дошъл. Приемам буквално онова, което е направено като анонс от правителството, подчерта Делчев.

Той посочи, че има вериги, които инвестират във високото качество на продукта - те харчат повече пари и се целят в по-високата ниша. Други, които търсят по-икономичната ниша, се целят в други клиенти, стана ясно още от думите на Делчев.

Търговията с петролни продукти е търговия, която се регулира от пазара. Всеки продава на цена, която може да си позволи, каза Андрей Делчев. За едно година 100 бензиностанции ми се струва доста оптимистично, подчерта Делчев по повод намерението на държавата.

Темата продължава и в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес