Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 1,65 млн. лв. ще струва пътен възел Българово

13 май 2014, 16:23 часа • 26500 прочитания

1,65 млн. лв. без ДДС ще струва строително-монтажните работи на пътен възел „Българово“. Средствата са осигурени от осигурени от републиканския бюджет. Проектът е по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

С изграждането на пътния възел при км 352 ще се облекчи движението по магистрала „Тракия“ към Бургас и ще се осигури свързаност между основната транспортна артерия и населените места в близост до аутобана. Чрез съоръжението ще се осъществява най-късата връзка между АМ „Тракия“ и „Нефтохим-Бургас“, обясняват от пътната агенция.

Днес председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков подписа договора за изпълнение на строително-монтажните работи на: „Пътен възел „Българово” при км 352+084 по километража на АМ „Тракия”. Става въпрос за участъка: Оризово - Бургас от км 325+280 до км 360+568,46”. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се похвали на 30 април, че е подписала разрешението за строеж на пътния възел. По думите й той трябва да бъде завършен до началото на активния сезон. Със завършването на обекта ще се разтовари трафика към Бургас, отклонявайки движението към курортите по така наречения Северен обход, много преди входа на града, обясняват от МРРБ.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес