Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На железниците се гледа по-скоро като на плячка, твърди синдикалист

15 октомври 2014, 09:05 часа • 17252 прочитания

На железниците се гледа по-скоро като на плячка. Това призна в ефира на БНТ председателят на Синдиката на железничарите Петър Бунев. В допълнение той попита риторично защо за 1 нощ се решава за спасяването на някоя частна банка, а проблемите на БДЖ не могат да бъдат решени вече 10 години. 

Синдикалистът обяви очакванията си жп превозвачът отново да бъде "върнат на тезгяха", въпреки че нещата се оправят бавно, но сигурно. В допълнение той призова "боят" над компанията над спре. Беше припомнено как в първоначалния си вариант новата ОП "Транспорт" имаше за акцент жп транспортът. В по-следващите варианти той беше преместен отново към пътищата. 

Не прави чест на министър Ангелкова да не изслуша другата страна и да уволнява на пресконференция. Това каза председателят на Синдиката на железничарите във връзка с обявеното вчера решение за освобождаване на трима директори в БДЖ.  Той допълни, че в повечето случаи виновни са шофьорите, не директорите за инцидентите.

От думите на Бунев стана ясно, че малко по-късно днес ще се състои среща между Ангелкова и представители на синдиката. Изразена беше увереност, че ще бъде постигнато споразумение. По думите на синдикалист в конкретния случай с освобождаването на тримата директори, някой е подвел министъра. 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес