Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модел "Кумгейт" действа и в "Булгартрансгаз", твърдят от БСП

03 октомври 2017, 14:51 часа • 5953 прочитания

Схема тип "Кумгейт" - хора с близки и роднински връзки на висши постове, има и в ръководството на "Булгартрансгаз". Това твърдят от БСП.

Атанас Зафиров от левицата представи модела на управление на пресконференция в столицата.

"Булгартрансгаз” ЕАД се ръководи от двустепенна управленска структура. Тя включва Надзорен и Управителен съвет. Надзорният съвет се ръководи от председател и двама членове. Управителният съвет също се ръководи от председател и двама членове. Веднага бих искал да заостря вниманието към личността на зам.-председателя на Надзорния съвет – г-н Владимир Митрушев. Той е бивш зам.-кмет на Община Димитровград. Неговият баща е и в момента общински съветник от ГЕРБ”, обясни Зафиров, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че Делян Добрев е председател на областната структура на ГЕРБ-Хасково, а Община Димитровград е част от Хасковска област.

„Интересна е и фигурата на председателя на Управителния съвет на „Булгартрансгаз” ЕАД – г-жа Таня Захариева. Тя и в момента е общински съветник от политическа партия ГЕРБ и нещо повече – тя е председател на Общинския съвет в Хасково. Другият член на Управителния съвет е изпълнителният директор Георги Гегов”, подчерта още Зафиров, а колегата му Иван Иванов допълни, че Гегов живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова, която работи в отдел „Анализи и международна дейност в дружеството” и Александър Ненков – също народен представител от ГЕРБ.

Какво още твърдят от БСП и повече подробности по темата прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес