Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министерството на туризма отрича да има глоба за туристическото лого

11 ноември 2014, 20:00 часа • 17984 прочитания

Не сме глобени заради проекта за туристическо лого и бранд на България. Това заявиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Според съобщението ЕК не е пращала писмо до Министерството на туризма за евентуална санкция, свързана с провеждането на конкурса.

От Управляващия орган по ОП „Регионално развитие“ е регистриран сигнал за нередност по отношение изпълнението на ЗОП. В момента сигналът се разглежда от Управляващия орган по програмата, аМИЕ е преминало етап на изслушване пред него.

По процедура предстои след изслушването Управляващият орган да вземе окончателно решение дали ще наложи финансова корекция или не.

Конкурсът за ново туристическо лого на България предизвика страхотни спорове. Имаше дори отворено писмо от професионалните художници и дизайнери в България против визията. От фирмата, изработила стратегия за "Бранд България", заявиха, че предпочитат да не издават как изглеждат въпросните три отпаднали варианта и посочиха, че изборът е направен на базата на проучвания в 11 държави сред повече от 8000 респондента.

Интересен факт е, че известно време след скандала Actualno.com откри доста големи прилики между предложението за българско туристическо лого и логото на Киргизтан.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес