Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лиляна Павлова видя "дупка" във Фонда за гарантиране на влоговете

17 юли 2014, 10:36 часа • 21811 прочитания

Фондът за гарантиране на влоговете не е пълен и че в него има едва 2.1 милиарда лева, а не 3.6 милиарда, колкото са необходими, за да се покрият парите на хората в КТБ. Това обясни тази сутрин в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Тя обясни, че може да се помисли дали той не може да бъде запълнен от Асоциацията на банките в България.

Според Павлова трябва да бъде взето решение дали влоговете на филмите и фицическите лица, които ще се възстановят, ще бъдат с лихвите или без. В допълнение тя всички банки солидарно да извади пари, за да се обезщетятат вложителите.

Бившият регионален министър заяви, че в държавата има бедствие, но се надява, сед изборите да изгрее слънце, което да ни стопли преди зимата.

От думите на депутата стана ясно, че ГЕРБ е гласувала предложението на БНБ за промени в Наказателния кодекс, предвиждащи разпространителите на информация за банките, която може да доведе до паника сред населението, да се наказват със затвор между 2 и 5 години, само заради „духа на закона” и за да спазят споразумението от консултативния съвет.

Според Павлова ГЕРБ обаче няма да подкрепи текстовете на второ четене, тъй като „не стават”.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес