Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КЗП е осъществила над 200 проверки по време на "Черния петък"

28 ноември 2017, 09:06 часа • 935 прочитания

Над 200 проверки на различни типове търговски обекти е направила Комисията за защита на потребителите (КЗП) в периода на "Черния петък". Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на БНТ.

По думите му по-голямата част от сигналите са основателни. Има около 30 и повече случая, в които има изкуствено намаление, изразяващо се във вдигане на цената в т.н. 'промоционален период' и връщайки цената на старото равнище, търговците претендират, че всъщност са я намалили. Ще бъдат наложени санкции на нелоялните търговци, поясни Маргаритов.

Той каза, че Комисията за защита на потребителите пуска онлайн безплатно приложение "Аз, клиентът", чрез което всеки може да подава директно сигнали за нелоялни търговски практики.

Проверките на зимните курорти

От началото на декември Комисията стартира с проверки по зимните курорти, и то първо от тези, които преди са хващани в нарушения. Ще бъдат проверени съоръженията, ски пистите и цените на предлаганите услуги.

8 декември - Студентският празник

Нереално ниските цени винаги крият съществени рискове. Има оферти за 8 декември например, от които става ясно, че трябва допълнително да се плащат такси, разясни Маргаритов. Има доста атрактивни оферти за нашата съседка Сърбия. Нека да напомним, че роумингът там е много висок и има опасност, когато става дума за много ниски цени, качеството да не е високо, коментира още председателят на КЗП.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес