Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КТБ в право на отговор: Людмил Гачев не е настоящ член на директорския ни борд

25 март 2014, 13:28 часа • 24977 прочитания

Във връзка с информация от вчера, 24 март, изнесена на пресконференция на „Зелените”, от Корпоративна търговска банка правят следното уточнение относно банкера Людмил Гачев, чието име изникна покрай скандала „Карадере”.

Людмил Гачев е бил в директорския борд на Корпоративна търговска банка в периода 1993 – 1995 година т.е. преди 20 години. Настоящият управителен и надзорен съвет на КТБ няма нищо общо с управлението и надзора на КТБ преди 2000 година, нито със собствеността на КТБ АД в предишни периоди. Директорите и мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев поемат управлението на банката през 2000 година.

По повод думите на Борислав Сандов от Корпоративна търговска банка уточняват и че банката не може да се счита за наследник на банка на г-н Гачев, тъй като сегашният УС на КТБ няма нищо общо с управлението, надзора и собствеността на активи отпреди 2000 година. 

Според официална публична информация в момента Людмил Гачев е съветник на австрийската „Хипоинвестмънтбанк”.

Гачев, който дълго време е работил за IV управление на ДС, е в борда на компанията „Мадара Юръп” – една от двете офшорки, които искат да строят жилищни сгради и хотели в местността Карадере. Гачев е бил и сътрудник на Държавна сигурност под псевдоним "Михаил".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес