Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабинетът отложи новата наредба за водното спасяване

30 май 2024, 16:06 часа • 972 прочитания

С постановление на Министерския съвет беше отложено действието на новата наредба за водното спасяване за летен сезон 2024, съобщиха от Министерството на туризма. Тя влезе в сила на 9 април и на практика отмени действието на старата.

Спасителите на плажовете с ново работно време

С новото Постановление на Министерския съвет се преодолява липсата на правна регламентация във връзка с правоотношенията, възникнали преди приемането на новата Наредба и които се отнасят за съгласуването и изпълнението на програми за предстоящия летен туристически сезон 2024, които са в процес на разглеждане или са постъпили за съгласуване от министъра на туризма. Преодолява се и съществуващата празнота по отношение на реда за упражняване на контрол върху вече одобрените към 31 март 2024 г. програми, изготвени само дни преди влизането в сила на новата наредба.

Ще се работи по старата наредба

Още: Милошев обеща решение на проблема с плажните спасители

"Голям проблем е липсата на спасители и на медицински екипи по Черноморието ни. През този летен сезон стопаните на плажа ще работят по старата наредба – нещо, за което повече от месец се борихме заедно. Това е голям успех и е голямо спокойствие за стопаните на плажа“, коментира решението министърът на туризма Евтим Милошев.

 

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес