Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искров отказва да хвърли оставка на 19 юни?

18 юни 2015, 21:47 часа • 16873 прочитания

Управителят на БНБ Иван Искров няма да подаде оставка на 19 юни. Това твърди “24 часа”, като се позовава на "сигурни източници".

В момента гуверньорът е на среща на върха в ЕЦБ, председателствана от президента ѝ Марио Драги. Близки до него заявиха, че той е препотвърдил намерението си, “да не се поддаде на натиск за оставка, и ще се оттегли при създадени условия да няма вакуум в управлението на БНБ”.

Датата 19 юни като ден за оставката “зададе” наскоро шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Тя обясни, че разговорът й с Искров е бил неформален. От БНБ контрираха, че управителят не е упълномощил никого да говори от негово име и не е влизал в никакви договорки.

“Това не е договорка. Трябва да придвижим избора, а той зависи и от това дали и кога той ще изпълни това, което многократно е обещавал”, обясни тогава Стоянова. 

В четвъртък тя уточни, че не може да каже дали Искров ще си подаде оставката, понеже не поддържала контакт с него. Ако не го направи, ще изберем управител, както е по закон, допълни Стоянова.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес