Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интересуващите се от КТБ инвеститори се срещат с вложители в банката

14 октомври 2014, 18:15 часа • 22094 прочитания

В деня, в който България официално трябва да даде отговор защо досега не са изплатени гарантираните влогове на КТБ, предстои среща между финансовия консултант EPIC (ЕПИК), Асоциацията на вложителите в КТБ и финансови експерти. На срещата са поканени специалистите по финанси Емил Хърсев и Емилия Миланова.

Очаква се на срещата да бъде обсъдена нагнетената ситуация около КТБ, която е на път да ескалира след днешните протести пред централата на банката на столичния площад "Гарибалди".

Припомняме, че EPIC представлява "Бромак" на Цветан Василев, Оманския държавен фонд и ВТБ Капитал. Самият Василев обаче не дава на EPIC пълномощно за активите, за да може банката да бъде оздравена.

Още преди месец предтавители на EPIC изпратиха писмо до българските власти с предложение за рекапитализация и преструктуриране на Корпоративна търговска банка (КТБ). То беше адресирано до служебния премиер Георги Близнашки, до финансовия министър Румен Порожанов и до управителя на БНБ Иван Искров.

От ЕПИК подчертават, че настоящите, както и потенциалните инвеститори в КТБ АД искат съвместно с българските институции да бъде изработен план за рекапитализация и преструктуриране на поставената под специален надзор финансова институция. За целта обаче се искат и държавни гаранции.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес