Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Икономист: Планът за възстановяване е моркова, които ще дава стимул за правене на добри политики

07 април 2022, 08:08 часа • 2019 прочитания

Планът за възстановяване и развитие е много важен. В него няма нови неща, но има ясно условие - ако направите това, то ще получите това. Планът е моркова, които ще дава стимул на отделните министерства да правят добри политики.

Това каза в ефира на Нова телевизия икономистът Лъчезар Богданов.

"Има нещо много по-различно в тази криза. Целта по-рано беше така да направим нещата, че да се върнем като преди кризата. Сега целта е не да се върнем в предишното положение, а да направим България по устойчива. Този План сега има съвсем друго значение", каза от своя страна Иван Нейков.

Той даде пример с дългосрочната грижа. "Досега помагахме на тези хора инцидентно. А те трябва да се подпомагат дългосрочно", каза Нейков.

Богданов заяви, че това е План, който има два критерия за изпълнение - единият е да се прави политика. "Дългосрочната грижа е хубав пример", каза той.

По думите на Нейков има неумение да се обяснява. "Сега също има риск да не обясним на хората за този план, както стана с пенсиите. Сега е моментът да се започне да се говори и за малките, и за големите планове", категоричен беше Нейков.

 

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес