Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дянков: Защитаваме интересите на българите и спазваме договора от Маастрихт

27 януари 2012, 12:23 часа • 3659 прочитания

Не нарушаваме принципите на солидарност, защото солидарност означава, първо, да защитаваме интересите на българските граждани и, второ, да спазваме общоевропейския договор от Маастрихт, а ние правим и двете, заяви вицепремиерът Симеон Дянков по време на обсъждането в парламента на проекторешение за участие на България в Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз.

Подкрепяме условията за засилено фискално управление, предвидени в глава трета, поддържаме да се разпишат ясни правила за бюджетна дисциплина в националните законодателствата на всяка държавите от ЕС, посочи Дянков. Дянков припомни, че преди година в България са започнали разговори по т.нар.

Пакт за финансова стабилност, като резултатът е записаните в Закона за устройство на държавния бюджет граници за дефицита и ограничаване на държавните разходи. Искаме всички страни от ЕС да въведат такива ясни правила за фискална дисциплина в националните законодателства, заяви финансовият министър.

Той беше категоричен, че определянето на преките данъци е въпрос от национално естество и отбеляза, че за България се решава със закон, приеман от Народното събрание.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес