Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BTL NETworking - иновации в съхранението на здравната информация

27 януари 2017, 14:18 часа • 910 прочитания

Живеем във времена на интелигентни технологии и широко достъпни канали за комуникация, позволяващи лесен и бърз обмен на информация. В тази връзка софтуерът и компютърната техника са изключително ценни съюзници за сфера като медицината и здравеопазването. Благодарение на засилената им употреба през последното десетилетие, здравната грижа за хората в световен мащаб подобри качеството си.

Съхранението на здравната информация в дигитални архиви осигурява лесното ѝ намиране при нужда, следене на жизнените показатели и бързо добавяне на резултати от нови изследвания. Налични са и шаблони за различните направления в медицината - гастроентерология, кардиология, неврология и др.

Електронните системи способстват за правилно взети решения

Медицинските електронни мрежи допринасят за вземане на по-ефективни решения, относно лечението за пациентите. Това е така, защото:

- те предлагат подобрен и синтезиран анализ, както и постоянен достъп до данните на пациента

- извеждат медицински сигнали и известия за напомняне за предстоящ преглед или изследване

- дават надеждна основа за поставяне на диагноза и назначаване на лечение

Напредналата технология внедрена в електронните системи дава възможност на медицинските служители да добавят нова информация бързо и лесно, която системата обновява мигновено.

BTL NETworking - надеждно съхранение и удобно управление на здравни данни

Редица специалисти посочват BTL NETworking като добро съвременно решение за оптимизиране на безкрайния поток от медицинска информация. Опитът показва, че системата се вписва еднакво добре както в малки частни клиники и лекарски кабинети, така и в по-големи болници и здравни заведения.

Усъвършенстван достъп до здравна информация

BTL NETworking позволява бърз експорт на данни от кардиологични и спирометрични изследвания, доклади и препоръки за лечение до други медицински центрове. Въпросните документи се извличат от софтуера BTL CardioPoint, след което се записват във формат по избор (PDF, SVG и JPEG).

По този начин работния поток може да се пренасочва към други болнични заведения, с цел оптимизиране или просто, за да се изисква оценка и препоръка от външни специалисти. Общата цел и в двата случая е да се предложи възможно най-добрата грижа за пациентите.

Списъкът с предимствата на специализираните програми за съхранение и управление на здравни профили е дълъг. Наблягайки на бързината на обработката на информацията и предоставяне на отлични възможности за работа, електронните системи освободиха лекарската практика от ненужна тежест.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес