Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов обеща на вложители от КТБ да получат оставката на Искров

19 септември 2014, 12:30 часа • 29827 прочитания

След като вчера Реформаторският блок поиска главният прокурор Сотир Цацаров да бъде отстранен от случая „КТБ” и да бъдат разследвани действията му, днес ГЕРБ пожела мигновената оставка на гуверньора на БНБ Иван Искров. Това се случи на среща между Бойко Борисов и представители на вложителите в КТБ.

Причината за искането на оставката на Искров е липсата на пътна карта за оздравяването на КТБ. Затова хората настояват Искров да депозира оставката си още в първия ден от работата на новото Народно събрание, а Борисов подкрепи искането, информира Агенция "Фокус".

Освен оставката на Искров, има още три неща, които ГЕРБ и вложителите искат. Те са:

В следващия парламент ГЕРБ да се ангажира, заедно с останалите парламентарно представени партии, да предприемат всички законодателни мерки, които биха подпомогнали оздравяването на КТБ.

Всички държавни институции да гарантират, че до окончателното решение за КТБ  няма да се допускат злоупотреби с активите на банката.

Виновните за състоянието на КТБ, след  необходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо да понесат своята отговорност.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес